fredag 27 februari 2009

Mangostan

Har ni hört talas om Mangostan? Det ska tydligen vara den godaste frukten som finns. De säljer såna på Maxi nu så jag köpte en men det var värsta antiklimaxfrukten. Jag fick jobba jättehårt för att ta mig in i den och när jag var där såg den skitäcklig ut. Luddig och brunaktig. Blev tvungen att ta hjälp av bildgoogle för att se om det är så delikatessen ska se ut. Det skulle den inte... I min fantasi är det den godaste frukten jag har ätit. I verkligheten är det kanske den godaste frukten jag inte har ätit. Kompisen köpte också en. Han trodde att det var jag som var schåpig när jag sa att min inte gick att äta. När han såg den förstod han vad jag menade.

- Det var tur att det var du som fick den äckliga
- Menar du för att du är glad att du fick äta din eller för att du hade ätit upp den om det var du som hade fått den?
- Jag hade förmodligen ätit den, sagt att den var lite överskattad och sedan fått ont i magen.


Den ena bilden är min frukt och den andra är hur den borde ha sett ut. Ni får själva gissa vilken som är vilken.

torsdag 26 februari 2009

Kattvakt

Jag ska snart vara kattvakt till en liten Siri så nu dammsuger jag och planerar att skura också. Jag är rädd för att hon ska krypa in under soffan och kvävas av en stor dammtuss eller få ett astmaanfall och dö. Det är så jobbigt att lämna tillbaka folks husdjur när de är döda. Det räcker att jag trodde att jag hade tappat bort kompisens råtta en gång. Jag ropade och prasslade med råttgodispåsen som en tok men hon kom inte. Det visade sig att hon hade krupit ner i min väska och tagit sig en tupplur därnere bland pryttlarna.

fredag 20 februari 2009

Nu igen!

Jag har gjort det igen! De har gjort det igen! Jag har läst kommentarerna till en VK-artikel och de har varit lika idiotiska som vanligt. Vad är det för folk som skriver där egentligen? Är de betalda för att vara komiska? Den här gången handlade artikeln om att det har varit en vattenläcka på stan så folk i huset har blivit utan vatten och det har bildats en isfläck på gatan utanför. I komentarerna skäller folk på isfläcken! De är lika rationella som en katt som sitter och stirrar på ett hörn i en halvtimme eller en Spets som står i en hundgård och skäller oavbrutet på ingenting! Det roligaste är att de verkar glömma vad som står i artikeln och börjar vända sig mot varandra istället. Här ska ni få ett exempel på replikväxlingen, men först tycker jag att ni ska klicka igång klippet nedan så ni får samma soundtrack som jag hade i högtalarna.



Så här kommer de:

"Hur lång tid ska det behöva ta innan man evakuerar byggnaderna? Pengar slösas till höger och vänster och så sent som igår förlorade jag flera tusen på den där satans isfläcken då min bil tappade fäste och slirade in i en annan bil. FIXA DET ILLA KVICKT!! ARG UMEÅBO." Jens

"Så går det när man kör över sin förmåga,anpassa farten efter dina kunskaper nästa gång istället för att skylla det på nått annat." Osympatisk

"Jag håller mig till den fart jag anser passa mig bäst, dessutom ser jag inte speciellt bra och var ganska trött. Jag är inget annat än ett offer och här kommer du och får det att låta som det hela är mitt fel. Jag blir bara så förbannad, ta en tur förbi så får du se hur enkelt det egentligen är. Det är lite svårt att förklara för någon som säkert inte ens kan köra bil( är det inte 18års gräns på denna sida) Håll dig borta från det djupa vattet, pojkvasker." Jens

"Tjohejba.Man ska anpassa hastigheten efter väglaget.Visst rådder det 30km/h i stan?" Kärran

"Jag håller mig till den fart jag anser passa mig bäst, dessutom ser jag inte speciellt bra och var ganska trött".Trött å blind är ingen bra kombination i trafiken! Du är rolig du." Fritzl

"Jag förstår inte vad syftet med ditt inlägg är, för det första är det knappt och för det andra saknar det helt och hållet relevans. Jag höll mig till hastighetsbegränsningen och har inte gjort NÅGONTING fel. Väx upp." Jens

"Men hallå, kör man på en annan så har man tydligen gjort nåt fel eller hur?? man kan inte bara skylla ifrån sig på andra hela tiden, ta ditt ansvar ställ bilen om du inte kan köra och väx upp själv...." Krille

Spegel spegel kommer aldrig igen. Han som sa't han var't! Har vi inte hört den här diskusionen någon annan stans?

torsdag 19 februari 2009

Bild nr 6

Jag fick en frivillig utmaning från Blommaland att lägga upp 6:e bilden i den 6:e mappen under huvudmappen Mina bilder (om den inte är en pinsam badbild) här på bloggen. Eftersom jag har tusen undermappar på mina mappar med bilder och just mapp nr 6 bara hade fem bilder i sig så får ni bild nr 6 från mapp nr sju istället.

En bild från den tiden då jag hade mindre hår och min far hade mer. Undrar vad som är i paketet? Lite nyfikna blir väl ni också?

För att skicka uppmaningen vidare på ett humant vis (precis som drottningen av blommaland) så säger jag att ni som läser min blogg och vill, får gärna anta min uppmaning att visa sina hemliga nr 6-bilder på era bloggar och sedan berätta det för mig så jag kan kika in och titta på dem.

onsdag 18 februari 2009

Ingenting här ingenting där..borta!

Jag har fått rapport om att texten i min blogg inte syns.. Jag är inte säker på vad som var/är fel men nu kan jag själv se den i alla fall. Sträck upp handen och ge mig en kommentar om ni också kan se den nu.

tisdag 17 februari 2009

Brrrr

Idag är det kallt.
Det biter i kinderna och luften gnistrar i solskenet.
Varför åkte jag egentligen buss hem från stan?

onsdag 11 februari 2009

22.00 - 05.30 Stängt

Folksams internetkontor har stängt. Hur kan ett internetkontor stänga? Är det inte det som är vitsen med att ha Mina sidor, att man kan titta in även kl. 23 på kvällen?

tisdag 10 februari 2009

Sotaren säger chim cimney

För en vecka sedan fick jag en lapp med ett smutsigt tumavtryck på från skorstensfejarmästarna. De ville komma och rengöra min ventilation. Inte helt oväntat eftersom en brand spred sig i ventilationen på grannhuset i julas och gjorde 200 personer bostadslösa. Nu har de varit här. Eftersom jag gärna vill att sotare ska dansa och sjunga Chim chimney med sot på näsan, precis som i Mary Poppins, trodde jag att jag skulle bli besviken. Jag hade en känsla av att dagens sotare ser ut som vanliga rörmockare i blåkläder men så var det inte! De dansade förvisso inte, jag har det ju ganska trångt och dans är ju platskrävande, men de hade sotarmössor och en sån där borste som sotare ska ha (numera fastsatt på en borrmaskin..), det blev smutiga spår efter dem och den ena var käck och sjöng medan han fejade i köket!





Och här kan ni se samma sak på spanska!

måndag 9 februari 2009

SNÖN RASAR MOT MARKEN!

..som en bekant så fyndigt uttryckte det.


Jag börjar känna mig lite insnöad. Det har varit snöstorm sedan igår. Det hade varit en perfekt dag att sitta inne och läsa deckare och dricka te men istället valde jag att följa med en kompis ut i den bistra verkligheten för att äta pizza. Ja vad gör man inte för vänner (jag hade naturligtvis inget egenintresse i saken).

För några dagar sedan visade min termometer att det var -32 grader ute. Det visade sig att den överdrev en smula då det egentligen var bara var -12 grader, men idag kändes det faktiskt som att befinna sig uppe på en blåsig glaciär i 32-gradig kyla. Snön och vinden letade sig in i varenda skohål, nackspringa eller handledsglipa. Brrr säger jag bara. Det var en god pizza vi åt men det bästa var ändå att komma hem igen och krypa in under filten med en kopp varm choklad och boken i famnen. Det tog flera timmar innan jag hade tinat igen.

måndag 2 februari 2009

En släng av klädblogg

Nu har jag varit på rean och shoppat nya gröna kläder (som ser ut ungefär som de gröna kläderna som redan bor i min garderob) som naturligtvis inte var på rean. Allt är som det ska vara.