måndag 28 september 2009

Nästan natt


Steg upp 5.30 idag. Det var kallt och mörkt. Jag kände mig som Mumintrollet när han vaknade för tidigt och det fortfarande var vinter.

söndag 27 september 2009

Humty dumty

Vaknade mitt i natten av att jag höll på att rulla ner från sängen. Hade missbedömt min position en aning. När jag var liten trillade jag ur sängen lite nu och då. En gång hörde mamma en duns inifrån mitt sovrum och på golvet nedanför våningsängen låg jag och sov. När vi åkte tåg vägrade hon att låta mig sova på slafen längst upp. Jag förstår inte varför!

lördag 26 september 2009

En inte allt för lyckad kväll

Planen var att först gå på restaurang och äta grillbuffé i stan och sedan film hemma hos Hummellisa. Detta ville inte ödets dimmiga moln.
19.00 var vi på restaurangen. Vi betalade. Fick våra tallrikar. Lastade upp massa god mat. Tog två tuggor. Sedan kom en i personalen: Vi måste tyvärr stänga restaurangen nu. Det brinner i huset. Jaha då var det bara att gå ut och ställa sig i molnet av rök som bolmade ut ur en dörr för att vänta på att personalen skulle komma upp och ge tillbaka pengarna för maten.
20.15 Pengarna tillbaka i plånboken men fortfarande lika hungrig.
Gick till en annan restaurang en bit bort som också skulle ha grillbuffé. Lyckades undvika inträde på 200 kr när vi lovade att vi bara var där för att äta (och lämnade ett körkort i pant som säkerhet för att vi säkert bara skulle äta...ja fråga inte mig! Jag vet inte heller vad han tänkte). Såg priserna och gick till Max och åt hamburgare istället.
Gick till busshållplats. Insåg att bussen inte går förbi där. Gick mot Vasaplan (busstorget). Insåg att vi inte skulle hinna ända fram. Vek av och gick till järnvägsstationens busshållplats i hopp om att vi skulle hinna före bussen dit. Står och väntar en stund för att se hur bussen kör förbi oss några meter bort. Tittar in i busskuren och ser en lapp där det står att just den här bussen inte längre stannar vid hållplatsen utan några meter längre bort istället. Går tillbaka till Vasaplan för att ta en annan buss...som naturligtvis kör iväg när vi är jäms med den.
22.08 Vi bestämmer oss för att klockan är mycket och vi får se film en annan dag. 3,5 timmar och allt vi har lyckats med är att åka till stan, köa, vänta, missa bussar och äta en hamburgare.

Det syns inte på grund av dålig mobilkamerakvalitet men på brandbilen på första bilden står det Stäng dörren. Rök dödar. Som ett stort rött cigarettpaket på hjul.

Herr Gårman rånad!

I VK kan man idag läsa:

Stal kassa av knallare

En man i 20-års åldern stal en kassa med pengar från en knallare under Lycksele marknad nu på fredagseftermiddagen.

Handlaren lyckades springa upp mannen och tog tillbaka handkassan. Polis tillkallades och vid gripandet gjorde mannen hårt motstånd mot polisen. Han misstänks också ha varit narkotikapåverkad.

Publicerad: 25 september 2009 kl 15.50


Tänk att han ändå pinnade på tillräckligt snabbt för att hinna upp rånaren. Han var ju trots allt bara en knallare..



Borde inte dynamitardens prao heter knallare? I upplärningsfasen när de fortfarande bara är betrodda med kinapuffar, smatterband och andra mindre smällare.

torsdag 24 september 2009

Korvdag

Jag var duktig tidigare idag och tog fram ett par kycklingfiléer som jag skulle göra något smaskigt av till middag men sedan cyklade jag ett varv kring sjön och stannade på Död mans udde och grillade lite korv så när jag kom hem var jag så mosig att jag sköt upp kycklingmaten till imorgon och ersatte den med korv och makaroner. Nu när korven ligger och steker i pannan ångrar jag mig lite. Det hade ju varit mycket godare med korvmacka med senap, men som man steker korven får man äta den som man brukar säga.

onsdag 23 september 2009

Höstutflykt










Änder, kråka och supersmaskiga foliepaket en varm och solig höstdag. Bara en kajak som saknades.

torsdag 10 september 2009

Mumindalen

Det kan hända den bäste...

Ringer man numret kommer man till en livs levande Anders, och man måste säga att man har ringt fel.

Det gjorde vi men sedan ledsnade vi och gick därifrån.

Ett litet litet amerikanskt hus utan dörrar och fönster bredvid ett stort stort umehus med massor av dörrar och fönstergluggar.


Utflykt med Hummellisa till Umedalens skulpturpark. Vi såg många stora skulpterade stenar och konstiga metallklumpar men det var skyltarna som var bäst.

tisdag 1 september 2009

Magiskt


Jag och kusinen skickade mail till varandra med 2 minuters mellanrum idag. Närmare telepati än så kommer man inte.