söndag 30 maj 2010

Party on dude

Det är någon som har kräkts i min trappuppgång. Det är charmigt med studenter...

måndag 24 maj 2010

iTunes

Mitt iTunes har gjort en mapp till mig i geniusblandningarna som heter alternativ vuxenblandning. Vad innebär det egentligen. Tror den att jag har porrmusik i datorn eller tycker den bara att jag är lite tråkig?

torsdag 20 maj 2010

Nina Klant 2.0

Det är fortfarande sommar ute så igår tog jag en promenad till stan efter jobbet och åt mat med en kompis på Bishops uteservering. Mycket trevligt. Mycket god mat. Efter en promenad hem i den ljumma majsommarnatten stod jag där utanför porten och rotade i väskan efter nycklarna och tänkte "vad besvärligt det skulle vara om de var borta". Mm, just det. Nycklarna var kvar på jobbet. Jag har aldrig nycklarna på mig på jobbet men igår hade vi problem med att dörren låste sig så jag var tvungen att låsa upp den lite då och då. Jag började väga mina alternativ i huvudet. Sova ute, det är ju i alla fall inte så kallt. Ringa kompis, men vem bor nära och svarar mitt i natten? Gå till stan och se om kompisen (med urladdad mobil) är kvar, hon kanske kan inkvartera mig, men om hon inte är det är det ganska långt att gå till henne från stan. Jag valde livlinan "ring en vän". Första vännen svarade inte. Bengt Magnusson sa ÄÄär du säker på att du inte vill sova uteääää? Jag sa ja och ringde nästa vän. Han satt och chattade med ett ragg så han var vaken och svarade. Hans lilla tvåsitssoffa som blev mitt hem för natten. Tack för att jag slapp sova ute...eller i en gruva i Sibirien.

tisdag 18 maj 2010

Platt som en pannkaka

Jag jobbar hela dagarna med att laga andras cyklar. När jag slutade jobbet idag möttes jag av ett platt däck. Ironi! Fick ta en timmes promenad hem. En ironisk promenad. När jag kom hem och skulle laga punkteringen märkte jag att cykellagningslimmet hade försvunnit ut ur tuben på ett magiskt vis (en giftig grön puff när jag tittade bort tänker jag mig), men jag hittade glasbiten i alla fall...när den fastnade i mitt finger. Det platta däcket skrattar åt mig och imorgon blir det promenad till jobbet. En ironisk promenad på en timme.

lördag 15 maj 2010

Sommar?

Det är 20 grader ute. Jag vet inte vad jag ska göra ute, hur mycket man ska ha på sig, hur man ska beté sig. Det var så länge sedan det var sommar senast.

Jag ska prova glass och kaffe på en filt. Jag tror att det blir rätt.

torsdag 13 maj 2010

Bäverterror

Läste i tidningen härom dagen i tidningen om en pojke som hade träffat en bäver när han grillade. Han tog fram mobilen och knäppte ett kort på den och vände sig om. Då hoppade bävern på honom och bet honom i baksidan av låret så det började blöda. Den siktade på att hugga honom i ryggen men nådde bara till låret (fegbävern var nog inte så lång). Nu läser jag om en annan bäver som bet av en björk så den trillade på kraftledningen så en hel by blev utan ström. Jag säger då det. Dagens bävrar. Ingen hyfs! De drar omkring vind för våg och tuggar lite här och lite där och föräldrarna har ingen koll på vad de har för sig.

söndag 9 maj 2010

VM i förvirring

Igår när jag och Hummellisa var på ica maxi drog jag mitt ica-kort för att lösa ut en sån där bip-grej som man scannar varor med, pratade med Hummellisan och var lite sådär disträ som man kan vara ibland, så när jag var på väg därifrån insåg jag att jag hade glömt att ta bipgrejen från väggen så jag gick lite skamset tillbaka och drog kortet en gång till men nu kom det upp en text att man bara får ha en bipgrej var och att min redan var uthämtad. Hmm. Så föreslår Hummellisa att det kanske är någon annan som har råkat ta min. Det låter logiskt så jag skyndar mig till infodisken och säger att någon har råkat ta min bipsak. Hon fixar så den första blir avstängd så jag kan ta en ny. När jag sedan kommer in i butiken tittar jag ner i min korg och hittar inte en...utan två bipgrejer.

söndag 2 maj 2010

Fantagurka

Gurkor består ju av ca 96 % vätska. Den vätskan måste ju komma från vattnet man vattnar plantan med när den växer. Om man vattnar den med jordgubbssaft, smakar den jordgubbe då?