torsdag 13 november 2008

Jo jo

Igår när jag var ute och gick träffade jag på en tant som sa -Hej hej! Jag blev lite förvånad för jag känner henne inte och hon såg inte ut som en sån där snäll glad tant som hälsar på främlingar, men jag hälsade såklart tillbaka. Sedan hörde jag resten av meningen. -Du behöver inte hälsa på henne. Då insåg jag att det var den lilla hunden hon pratade med och det var inte Hej hej utan Nej nej hon hade sagt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

nästa gång har du en anledning att hälsa, jag brukar iofs ofta, ja, iaf hyfsat ofta, hälsa på okända, men kanske inte på ett sätt som låter som jag känner dem. Tror de är miljöfråga. Människor som härstammar från Svingen brukar aldrig hälsa tillbaka. Men Älvenmänniskor hälsar oftare. Kram BerghemMaria

Nina sa...

Berghemmaria: Allt handlar om hur man blir hälsad på. Antingen börjar man rota i minnet och förbanna sig själv över att man inte vet vem den andra är och att man har dåligt minne osv (det är så man reagerar när man går på Svingen) eller också förstår man redan från början att det är en glad söndagsflanerare som bara vill hälsa för att det är soligt ute och frosten glimmar och då kan det vara det som förgyller dagen.

Anonym sa...

neej, jag tror starkt på de etniska grupperingarna, man följer sina seder o bruk. Svingenmänniskor tycker det är oförskämt att hälsa, även om man bara vill dem väl.

(Maria -still at berghem)