onsdag 21 januari 2009

Grant Clifton Evenholt Fexmo

Apropå att allt folk bloggar och vill synas nu för tiden kom jag att tänka på Clifton Fexmo. Var har han egentligen tagit vägen nu? Mannen som varje vecka under tio års tid satte in en annons i Annonsbladet i Luleå med en bild av sig själv i plommonstop och en redogörelse över sitt liv och gärningar. Föreningar han har varit med i, vägar han har cyklat, jobb han har haft och mycket annat. Det kunde till exempel stå:

Sysslar med fotografering, kastspö och mete, i övrigt ordningssam.

Eller:

Jag tränar på symaskin genom att sy fast reflexer på olika kläder.

Eller:

Jag har kört flera olika småbarnskaruseller och virvelvinden som också är en karusell. Jag har sålt biljetter och ibland tagit emot dessa samt en del andra arbeten på tivoli.

Inte helt olikt min egen CV måste jag säga. Men jag vände mig i alla fall naturligtvis till vår allas vän och detektiv Google för frågan om var han finns nu. Där fick jag fram, förutom 621 träffar, att hans fullständiga namn är Grant Clifton Evenholt Fexmo och att han numera är rikskändis efter att ha varit med i 100 höjdare med Filip och Fredrik på kanal 5. Både Kuriren och NSD skrev om honom i samband med hans 65-årsdag 2005. Där fick jag även reda på att han har tävlat i terränglöpning och cyklat långdistans. När han tränade löpning hade han ett bildäck som släp efter sig som han drog runt hela Hertsön i Luleå.

10 kommentarer:

Martina sa...

En slags urtidsbloggare således. Mycket intressant.

Nina sa...

Kanske den första. Och tänk vad mycket dyrare det måste ha blivit.

Anonym sa...

Ja men just det! Det är ju det han sysslade med! Han uppfann bloggen, fast som annonser.
Ungefär som att Evert Taube var den förste rapparen, hans Kejsaren av Kina var gjord i början av 60-talet. Och det är banne mig en riktig rap.
Clifton brukade förresten ränna på vårt jobb förr i tiden, men nu kommer man ju knappt in på jobet själv så vi har inte sett honom på länge.
/Fluff

Nina sa...

Ja det är definitivt rap. Clifton kanske inte gillar nya huset. Men har du blivit portad från ditt eget jobb? Det kan aldrig vara bra. Säkerhetssystem som är så säkra att inte ens de med nyckel kommer in. Bättre var det förr. Samma nyckel gick till alla dörrar och hade man tappat den och grannen inte var hemma så kunde man tillverka en av ett gem. Fast då hade man ju också större problem med att folk som hade blivit sparkade fortsatte att komma till jobbet ändå.

Anonym sa...

Men tänk Klas då, som bodde granne med honom. En dag hade han Clifton Clifton stående i vardagsrum, han hade klivit över balkongräcket.
Här i stan har förresten ett företag som heter Cliffton köpt in en massa traktorer. Alla Luleåbor fnissar åt de tidigare så tuffa baklastarna och vägskraporna.

Nina sa...

Clifton är en rolig gubbe när han är i en annons. Jag skulle nog inte vilja ha honom i mitt vardagsrum. Särskilt om jag inte hade bjudit in honom!
Har vägskraporna också plommonstop?

Martina sa...

Stackars Klas.

Sara sa...

hmm. Så facsinerande!

Sara sa...

fascinerande. Ursäkta. :D Glömde tillfälligt att det röda strecket betyder felstavning...

Nina sa...

På min blogg får man stava hur man vill :) Och fascinerande är bara förnamnet.