måndag 5 januari 2009

Julen i bilder

Systers fina gran. Vi är inte typen som diskriminerar så den fick pumlor (julgranskulor) på alla de små grenarna.









Julstumporna hänger på spisen som de ska. Pappa har ingen strumpa så i år fick det bli en mössa istället. Jag hade varit snäll och ätit min spenat var dag så jag fick ett par röda sockor med Barbaskön på.


Årets pepparkakshus. Ett pepparkakstält (med förtält och allt). Den halva mannen är i själva verket inte halv utan tittar ut ur tältet och giraffen i bakgrunden skulle ha varit mycket fler djur men de var så jobbiga att få fast... Ni kan tänka er farinsocker som sand också nu när ni ändå sitter och fantiserar.

Dessa små luringar var mycket eftertraktade i årets julklappslek men på nåt mystiskt vis hamnade båda hos kusin Piff. Jag tror att tärningarna var riggade.


Den här stiliga bilen fick jag. Det är en vandringsklapp som jag måste ge vidare men jag får ju äran att inhysa den i helt år innan den ska lämnas vidare. Kanske kommer den vara en annan färg då...

Syster tycker om att spela spel... Och snäll som jag är ställer jag upp.









Och till slut en bild på älgen som skuttade förbi pappas hus. Bilden har jag lånat av Hannanasen eftersom jag inte hann få fram min egen kamera.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Pumlor eller kulor..en fråga som engagerat nästan hela personalen i fikarummet på jobbet. Alla har en åsikt om vilket som är det rätta.

Nina sa...

Roligt att det blir en diskussion i alla fall. För mig blir det mest bara förvirrade miner när jag säger pumla. Inte ens i Skellefteå säger man pumla tydligen. Säger man det i Pajalatrakten? Kanske går en hemlig pummelgräns vid Luleå?

Anonym sa...

Nej, i Pajala säger vi julgranskulor :-)

Nina sa...

Då går det nog en pummelgräns både norr och söder om Luleå. Alla andra är konstiga. Det är bara vi som är normala!

Hanna sa...

Jag hade en pummeldiskussion med några personer för några år sen och om jag inte minns fel så säger man pumla i Kalix oxå.

Anonym sa...

Pumla är tydligen mest förekommande i Lule älvdal. För en mer uttömmande historik kolla in Pumlans vänner, http://hem.bredband.net/pumlan/.
I Piteåtrakten säger man för övrigt polla (singularis) och pollen (plural). Med O som i ko.
Wv: oventles. "Inte less på att vänta" på valfri norrbottnisk dialekt.

Nina sa...

Hanna: Enligt pumlans vänner som annapanna tipsade om så säger man inte så i Piteå men det är svårt att få tillförlitliga uppgifter om vem som säger vad eftersom folk har ursprung och påbrå både lite här och där och på det viset flyttar med sig orden.

Tack Annapanna för länken till pumlans vänner. Och vad gäller de där piteborna så är de ju inte riktigt kloka. Det heter pumla och inget annat! Pollen låter mer som en finne som försöker säga bollen..skumt.

pangea sa...

Men nej! Giraffen på bilden är en lama! Jag bakade nästan bara pepparkakslamor i år för de är finare än gubbar och gummor.

Nina sa...

En pepparkakslama med lång hals :)